lcsIn afgelopen trainingen kwam het nieuwe systeem van Microsoft enkele malen ter sprake: LifeCycle Services of kort gezegd LCS. Dit is momenteel in test fase en zal als cloud based software Sure Step gaan vervangen. Voor Dynamics AX al enige tijd beschikbaar maar voor Dynamics NAV nog niet. Waarom dan nog investeren in Sure Step kan je je dan afvragen?

Het antwoord is vrij eenvoudig, de verandering zoals wij die gezien hebben is niet verbijsterend groot. De essentie van project management blijft namelijk gelijk, vooralsnog hebben wij een paar wijzigingen gezien die ‘cosmetisch’ kunnen worden genoemd – ofwel enkele termen zijn veranderd.Het stappenplan is nog steeds aanwezig en volgt dezelfde route. Uiteraard kunnen wij eigenlijk hierover zeggen, want wie de cursus gevolgd heeft zal de logica ervan inzien.

Het zal vooral de tool zijn die een ‘make over’ krijgt. Maar in wezen een verandering die voorspelbaar is – van on premise naar de cloud. LCS zal online beschikbaar zijn en uiterst herkenbaar wanneer je al werkt met Office 365 of de laatste versies van Dynamics NAV of CRM. In alle eerlijkheid lijkt ons dat een verbetering – zeker wanneer we rekening houden met een integratie met Office365 waardoor projecten, verslagen en alle documentatie gekoppeld kunnen worden via Sharepoint.

Uiteraard is het nog een voorlopige conclusie tot LCS daadwerkelijk beschikbaar zal zijn, maar Sure Step verliest dus niet aan kracht. Het krijgt enkel een nieuw jasje.

Meer weten over Sure Step en LCS? 25 & 26 april is er nog ruimte voor training!

Gepost in: Blogs.
Laatst Gewijzigd: april 18, 2016

Laat een reactie achter

vereist