bert-c2Alles draait om de eenvoud

Vorig jaar rond deze tijd heb ik lezingen gegeven over de Cloud. Onder de aanwezigen waren enkelen sceptisch en eerlijk is eerlijk, dat kan ik wel begrijpen. Het is nu eenmaal een verandering en veranderingen, tja dáár moet je aan wennen. We willen het nu eenmaal eenvoudig en simpel houden.

Niet bepaald iets wat toepasbaar lijkt op mijn type werk. ERP software levert fiks wat hoofdbrekens op. Maar Microsoft laat blijken geleerd te hebben. De cloud ontwikkeling van Dynamics NAV is in een sneltreinvaart gekomen en met de combinatie met Office365 een verrassing. Verrassend, om de mogelijkheden die het biedt én de vereenvoudiging voor mij en daarmee ook voor de klant.

Plug & Play

Was ik voorheen al in staat om vrij vlot een ERP omgeving voor een MKB te realiseren, nu kan ik dat nóg eenvoudiger doen. Hardware? Hoef ik niet aan te denken. De software? Voor de meeste bedrijven is er al een kant en klare omgeving waarmee men intuïtief direct mee aan de slag kan. Natuurlijk geldt ook hier een leerproces maar simpel gesteld: kun je internetten, dan kan je nú aan de slag.

Herkenbaar

Laten we wel zijn, bijna íédereen kent Office. De stijl, de manier van werken, daarin is Microsoft nu slim in geworden en hanteert deze nu in Dynamics NAV. Dat dit dan ook weer goed kan samenwerken met Office365 is dan ook geen toevalligheid. Het beleid is méér en méér gericht op de gebruiker wat alleen maar toegejuicht kan worden. Geen vraagtekens bij start, het doet direct herkenbaar aan. En dan besef je dat die verandering naar de Cloud eigenlijk een evolutionaire stap was.

Bobadd

stuk_voorblad_bob 001

OGB_nr3'15_Systemcare

Laat een reactie achter

vereist