Herinner je het nog? Het was een magisch woord in de jaren 90, één die managers en personeelsleden naar vluchtwegen liet kijken. De reden was een eenvoudige: het betekende bijna altijd extra werk, hóé mooi het perspectief ervan ook was. De oorzaak daarvan was dat het veelal uiteindelijk niet synergie werd maar een samensmelting van de bedrijven waardoor veel unieke kwaliteiten wegvielen. Het resultaat was dat de som van de delen niet méér was maar soms zelfs minder…

Nu kan het anderssynergie

Kan het anders? Of is dat enkel een mooi commerciele uitroep? Nee, het is veel meer dan dat. Binnen onze bedrijfstak bieden de ontwikkeling de juiste basis om een perfecte synergie te realiseren. In eerdere artikelen hebben we verwezen naar de samenwerking tussen onder andere Dynamics software en de eenvoud van de Cloud software. Hierin ligt de sleutel van succes voor synergie en voor ons één van de redenen om een samenwerkingsverband aan te gaan via BSC*.

Succes? Succes!!

Doordat meer en meer software een open source vorm krijgt is de samenwerking van het product geen probleem meer. Binnen software ontwikkelings bedrijven zoals de onze is dat een énorm voordeel. Maar ook voor samenwerking met andere bedrijven is dat een uitkomst. Unieke kwaliteiten kunnen blijven bestaan en de klant wint er zijn voordeel mee – zij kunnen hun wensen naar maat aanvragen en zijn niet verplicht om bij pakket A voor ook pakket B te kiezen. Ofwel, door de diversiteit van mensen die samenwerken kunnen alle vraagstukken opgelost worden. En is het voldoen van de wens van de klant niet waar het om draait?

* BSC ofwel Business Solutions Coöperatie is een organisatie waar een 30tal bedrijven zijn aangesloten met ruim 60 projectmanagers, ontwikkelaars, en consultants op gebied van Microsoft Dynamics pakketten.

Gepost in: Blogs.
Laatst Gewijzigd: mei 24, 2016

Laat een reactie achter

vereist